Regényfolyam a XIV. századról, a lovagkirályok és udvari lovagok vérben fürdő aranykoráról

Bíró Szabolcs: Anjouk

Idén is lesz székirodalmi könyvturné

 
Akik időnként figyelik a www.biroszabolcs.eu honlap eseménynaptárát, a táblázat folyamatos frissítése alapján már rájöhettek, hogy idén tavasszal is székirodalmi könyvturnéra indulok kollégáim, barátaim, segítőtársaim kíséretében. Ahogy azt 2014 óta minden évben megteszem, úgy az idei január jó részét is szervezéssel töltöttem, melynek gyümölcse egy kilenc állomást érintő könyvturné lett, magyarországi és szlovákiai magyar helyszínekkel vegyesen, április elejétől augusztus közepéig.

A turné első öt állomására az Anjouk-regényfolyam első és második részének promotálásával készülök, ezeket a köteteket viszem is magammal mindenhová, aztán június elején Az utolsó tartományúrig címmel megjelenik a sorozat harmadik része is, így a nyári rendezvényekre már az új könyvet is viszem magammal.

Az idei székirodalmi könyvturné egyik extra különlegessége pedig nem más lesz, mint az, hogy GoPro-kamerákkal rögzítjük az egészet, amiből végül nem csak új videoblog-epizódok születnek majd, hanem őszre egy teljes irodalmi road movie, egy nyers, őszinte, rendhagyó dokumentumfilm a szakma bemutatásáról, egy rakás más kolléga (írók, szerkesztők, kiadói szakemberek) szereplésével. Emiatt aztán idén nem akármilyen lelkesedéssel várom a turné kezdetét – ez persze forgatástól függetlenül mindig így van –, és remélem, hogy idén is sokatokkal találkozhatok majd újra.

A 2016-os székirodalmi könyvturné állomásai:

Április 9. – Kisudvarnok, könyvbemutató
Április 22. – Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, dedikálás
Május 20. – Somorja, könyvbemutató
Május 27. – Kecskemét, dedikálás
Május 28. – Szolnok, könyvbemutató
Június 9. – Budapest, Ünnepi Könyvhét, dedikálás
Június 11. – Bonyhád, Völgységi Könyvfesztivál, könyvbemutató és dedikálás
Július – Eger, Gárdonyi-kör (rendhagyó program több íróval közösen, egyelőre szervezés alatt)
Augusztus 6. – IV. Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál (irodalmi kerekasztal több íróval)
 
süti beállítások módosítása