2015. július 24-én hagyományőrző közösségünkkel különleges rendezvényen vehettünk részt: a dunaszerdahelyi Európa Rest & Bar lovagi lakomát szervezett, melynek a Csallóközi Anjou Károly Bandérium volt a fő látványossága. A rendezvényt egy kis elméleti oktatással kezdtük: ecseteltük a korszakot, a XIV. század elejét, annak étkezési és főzési szokásait, illetve beszélgettünk kicsit arról is, miképp festhetett egy korabeli konyha. Később aztán akcióba lendültünk: az előétel mellé tőrtechnikákat mutattunk be, a raguhoz bárd és buzogány, illetve hosszúkard és falchion csapott össze, a főétel után pedig egy kis házi bajnokságot tartottunk gyakorlótőrökkel, teljes mértékben valódi harcot prezentálva. Végül kicsit a szívbajt hoztuk a lelkes közönségre, amikor hangos üvöltéssel megrohamoztunk egy-egy népesebb asztaltársaságot. A móka után persze a tiszteletadás is helyet kapott, hiszen mint minden előadásunk végén, úgy ezúttal is a következő szavakkal búcsúztunk: "Vivat Carolus Rex, Dominus Noster!" A teltházas rendezvény rendkívül sikeresnek bizonyult, és hamarosan egész biztosan sor kerül a folytatásra. Ja, és még egy pozitív apróság: az est során az Anjouk I. részének a helyszínre vitt összes példánya elfogyott! :)