Regényfolyam a XIV. századról, a lovagkirályok és udvari lovagok vérben fürdő aranykoráról

Bíró Szabolcs: Anjouk

Olvassunk otthon, találkozzunk ősszel!

Drága Olvasóim!
Mostanra nyilván egyikőtöket sem lepi meg a hír, hogy idén tavasszal már egyáltalán nem lesz székirodalmi könyvturné. Bizakodó és optimista vagyok, de még így is feltételezem, hogy júniusban szintén elmarad a tervezett fesztiválszezon, nem lesz könyvheti jövés-menés. Hogy ennél sokkal, de sokkal inkább aggaszt a gazdaság bedőlése, és ezzel együtt mindaz, ami a könyvpiacra (is) vár, azt felesleges külön ecsetelnem, most eleve nem erről szerettem volna írni nektek.
Hanem arról, hogy vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra! Ha egy módja van, maradjunk otthon, próbáljuk visszafogni az életritmusunkat, és fogyasszunk nagy tételben kultúrát: hallgassunk zenét, nézzünk jó filmeket, és persze olvassunk. Sokat. Figyeljünk oda a higiéniára, és igyekezzünk egészségesen táplálkozni, otthon is mozogni, helyesen élni!
Most satuféket nyom az egész világ. Valami megváltozott, az emberek többsége rettenetesen nehéz helyzetbe került, és ha a társadalom majd végre kilábal ebből a rémes helyzetből, akkor is nagyon hosszú és keserves út vezet majd vissza a megszokotthoz, a kényelmeshez, a biztonságoshoz.
Kollégáim, barátaim közül én még valamennyire szerencsés helyzetben vagyok: nekem még éppen megjelenik az új könyvem (Lázár evangéliuma) április végén, de fogalmam sincs, milyen sors vár rá egy olyan piacon, ahol majd valószínűleg nem lesznek nyitva tartó könyvesboltok. Ha megtiszteltek azzal, hogy az egyes könyves webáruházakból, házhoz szállítással megrendelitek, vagy e-könyv formátumban megvásároljátok, azt tisztelettel és hálás szívvel megköszönöm. Emellett viszont több olyan dologgal is készülök nektek, amivel kicsit talán megkönnyíthetem az otthon tartózkodásotokat. Hamarosan némi ingyen olvasnivalóval és különféle videókkal jelentkezem, és mivel a Lázár evangéliuma klasszikus könyvbemutatója elmarad, arra gondoltam, hogy azt online tartom majd meg nektek.
Közben magam is igyekszem sokat olvasni, a családommal törődni, és természetesen az Anjouk VII. részét, A birodalom ura című regényt írni. Kérlek, ne kérdezgessétek, hogy mikor jelenik meg, hiszen most azt sem lehet tudni, mi lesz ősszel a könyvkiadókkal, a terjesztőkkel, az egész könyvpiaccal. Egy biztos: a könyvet a legjobb tudásom szerint megírom, gondosan elkészítem, és amikor az élet végre ismét visszatér a rendes kerékvágásba, akkor majd meg is fog jelenni.
Ha észnél vagyunk, betartjuk a szigorú előírásokat, és pánikolás helyett odafigyelünk arra, mivel járulhatunk hozzá a pozitív végeredményhez, akkor talán ősszel már személyesen találkozhatunk, és mielőbb kezetekben tarthatjátok a megjelenő új könyveket: nem csak az enyémeket, hanem a többi kiváló magyar íróét is! Ez mindnyájunk érdeke.
Viselkedjünk felelősségteljesen – és ne mondjunk le a kultúráról!
tavaszi_gordules_2020_torolve_2.jpg
lazar_evangeliuma_3d_2.jpg
süti beállítások módosítása